Grong - ONE

Multimusikeren Øyvind Grong med feelgood-plate
Øyvind Grong, multimusikeren og en av Rogalands mest etterspurte musikere, har en fot i nær sagt alle sjangere, men en spesiell forkjærlighet for crooner-sjangeren. Nå er han klar med sitt første solo-album “ONE”.
Øyvind Grong (1969) er til daglig tubaist i Stavanger Symfoniorkester, noe han kombinerer med tilværelsen som frilans bassist og sanger, i tillegg til musikk- og konsertproduksjon. Grong medvirker fast i Athana, Bayou Blue, Leif & Kompisane og Croonerensemblet. Han har samarbeidet med en lang rekke lokale og nasjonale artister, blant andre Morten Abel, Kaizers Orchestra, Astrid Kloster, Sebastian Waldejer, Randi Tytingvåg, Bugge Wesseltoft, Nils Landgren med flere. Han har lenge jobbet med sin egen albumutgivelse, og ut fra tittelen “ONE” å bedømme, så har Grong mer på hjertet…
Platen er en hyllest til croonere som Frank Sinatra, Sammy Davies jr, Dean Martin, Michael Bubble og Robbie Williams. Men med nye arrangementer og sin særegne stemme, bringer Øyvind Grong fram nyanser i croonerstilen på sin helt egen måte. Grong blander nemlig stilarter fra hele sitt musikalske virke i sin egen sil, med klassisk storbandjazz som grunnuttrykk og elektronika, brassband, pop og rock som krydder.
Øyvind Grong har stått bak konsertene “Tribute to Ratpack” og “One Night in Vegas” i Stavanger Konserthus ( 2007, 2008, 2010), i Grieghallen i Bergen (2008) og i Haugesund (2010) sammen med blant andre Stavanger Brass Band, Stavanger Symfoniorkester, Espen Hana, Erik Røe, Christina Bjordal og Nils Christian Fossdal.
Musikere som medvirker på albumet ”ONE” er Marcus Lewin (trommer), Allan Vigre (strenger), Idar Hauge (tangenter), Espen Westbye (trompet), Athana (electronica/gitar), Vidar Kenneth Johansen (klarinett), Olav Dale (sax). Arrangementene er av Reid Gilje, Lars Erik Gudim og Øyvind Grong. I tillegg bidrar Stavanger Brass Band og musikere fra Stavanger Symfoniorkester.
I forbindelse med plateutgivelsen vil Øyvind Grong opptre på en rekke konserter, og han tar også oppdrag hvor hans livebesetning kan varieres fra et 30 manns band til Øyvind Grong solo, helt alene.
Videoklipp: http://www.youtube.com/watch?v=n5UVqKVOVeY&feature=share

Kontakt info, tlf. 90888106 post@grongmusikk.no

Stavanger Symfoniorkester

Peter og Ulven og Tubaen TubbySSO presenterer to orkesterverk som har vært spilt utallige ganger for norske skolebarn opp gjennom årene, men som knapt finnes på cd. Hør Håkon Vestly og SSO lede deg gjennom historien om Peter og Ulven og Tubaen Tubby.


"Peter og Ulven" er historien om den lille gutten Peter som bor sammen med bestefaren sin i nærheten av en skog. Han får ikke lov til å gå utenfor gjerdet hvor ulven ligger på lur. En vakker vårdag lurer imidlertid Peter seg ut sammen med vennene sine; en fugl, en katt og en vimsete and. Dagen forvandler seg til et spennende eventyr når ulven plutselig dukker opp.

Bli med Tubaen Tubby på leting etter en vakker melodi som han kan lære de andre instrumentene i orkesteret.


Cover inneholder 10 fantastiske kort gjort av Martin Kvamme (Snøhetta) med illustrasjoner og tekst fra eventyrene.

Requiem - Reissiger

Denne katolske dødsmessen ble komponert i 1844 av en tyskfødt lutheraner til minne om en franskfødt luthersk monark, og det skjedde i et Norge uten religionsfrihet for innbyggerne. Så merkelig og spesiell er rammen om Friedrich August Reissigers Requiem.

Generelt er temaer og orkestrering farget av tidlig romantikk. Gjenklanger kan høres av Mozart, Beethoven, Weber og Mendelssohn, og Reissiger går ikke av veien for djerve klangvirkninger. Solistene har beskjedne oppgaver, men koret medvirker i nesten alle avsnitt.

Åshild Skiri Refsdal, sopran
Signe Sannem Lund, mezzosopran
Henrik Engelsviken, tenor
Trond Gudevold, bass

Oratoriekoret Cæciliaforeningen er Norges eldste i sitt slag, stiftet i 1879. Koret har gjennom årene stått for førstegangsfremførelser i Norge av de fleste større verk for kor og orkester, for eksempel Bachs juleoratorium
i 1883. Koret har også uroppført flere verk av norske komponister, senest
Reach out for Peace av Knut Nystedt.

Oslofjord Kammerfilharmoni består av frilans musikere i Oslo-regionen. Som prosjektorkester tilpasser det seg oppdrag fra kammermusikk til operaoppsetninger. I flere år har orkesteret deltatt i oppsetningene til
Oscarsborgoperaen. Konsertmester ved denne innspillingen er Stig Nilsson, som i en årrekke var konsertmester ved Oslo-Filharmonien.

Steffen Kammler har vært dirigent for Cæciliaforeningen siden 2008. Han er utdannet i kordireksjon og orkesterdireksjon i Weimar og Leipzig, og han har vært korleder ved Opernhaus Halle og Hamburgische Staatsoper. I 2001 kom Kammler til Norge som kormester ved Den Norske
Opera & Ballett, en stilling han hadde til 2009. Han er gjesteprofessor ved universitetet i Shaoxing i Kina.