Elias og Storegaps Hemmelighet

Elias og Storegaps Hemmelighet, som kommer i oktober skal få musikk innspilt av Stavanger Symfoniorkester. Uke 19 er satt av til å spille inn 44 snutter til filmen. Sjekk ut facebooksiden til Elias


Elias

Konsert med komponistbad

Komponistbad (003)

Norsk Noteservice - katalog 2017

Norsk Noteservice gir årlig ut sin notekatalog. Etter tolv år med Forsvarets Stabsmusikkorps og tre år med Forsvarets Musikkorps Nord-Norge, falt i år valget på Sjøforsvarets Musikkorps med tilholdssted i Bergen. Thomas Wettergreen i Norsk Noteservice sier at det koster en del penger å hyre inn Sjøforsvarets Musikkorps til en slik innspilling, men ser at både dirigenter og musikanter bruker innspillingene til å finne egnet musikk til korpsene.

Nesten fire timer med repertoar
– Mange lytter til musikken på Spotify, Itunes og andre strømmekanaler. Vi ser at stadig flere hører hele stykkets lengde, sier Thomas Wettergreen i Norsk Noteservice. Han sitter i kontrollrommet sammen med produsent Åsgeir Grong. Med ujevne mellomrom går det beskjeder fra produksjonen til innspillingsrommet. «Vi må passe litt bedre på dynamikken her.»
– Det er et stramt program, vi skal gjennom 69 stykker, men vi tar de vanskeligste de første dagene. Totalt snakker vi om nærmere fire timer med musikk som gjøres tilgjengelig i løpet av denne uken, sier Wettergreen.


horngruppen
Horngruppen leverer!


Gjensyn for dirigenten
Dirigent for anledningen er Bjørn Breistein. Det er første gang noen sinne at han dirigerer Sjøforsvarets Musikkorps. Han medgir at det er en krevende uke.
– Det har blitt en del partiturlesing for å si det sånn, smiler Bjørn. Han spilte selv euphonium i korpset, men sa opp stillingen for fire år siden. Blant annet for å kunne satse på å livnære seg som dirigent.
– Hvordan er det å dirigere dette korpset?
– Det er veldig stas. De er utrolig dyktige, så vi bruker ikke mye tid på hvert stykke. Det er nok det som skiller denne jobben mest fra andre dirigentoppdrag. Det er ingen tid til terping. Så her må korpset være disiplinert og fokusert fra starten. Men det er de, sier han og smiler i skjegget.
Det har de heller ikke tid til. Ifølge produsent Åsgeir Grong ligger de likt med innspillingsskjema når halve dag to er ferdig.


Ã¥sgeir

tekst er hentet fra NMF´s hjemmeside. Reporter Håkon Mogstad.