Via Vitae


Via Vitae samles fem ganger i året, og da øver vi som regel fredag ettermiddag og lørdag, i tillegg til at vi har konsert lørdag kveld og deltar på gudstjeneste søndag formiddag. Disse samlingene finner sted rundt omkring i landet, som regel i større byer som for eksempel Oslo, Kristiansand, Bergen, Stavanger og Trondheim. Vi har også en litt lengre samling på sommeren, enten i Norge eller i utlandet. Koret har et svært variert repertoar, noe som gir unike konsertopplevelser hver gang vi har samling.

Nå spilles det inn ny cd. Kommer i løpet av høsten.

www.viavitae.no

IMG_3759IMG_3763

Elias og Storegaps Hemmelighet

Elias og Storegaps Hemmelighet, som kommer i oktober skal få musikk innspilt av Stavanger Symfoniorkester. Uke 19 er satt av til å spille inn 44 snutter til filmen. Sjekk ut facebooksiden til Elias


Elias

Konsert med komponistbad

Komponistbad (003)

Norsk Noteservice - katalog 2017

Norsk Noteservice gir årlig ut sin notekatalog. Etter tolv år med Forsvarets Stabsmusikkorps og tre år med Forsvarets Musikkorps Nord-Norge, falt i år valget på Sjøforsvarets Musikkorps med tilholdssted i Bergen. Thomas Wettergreen i Norsk Noteservice sier at det koster en del penger å hyre inn Sjøforsvarets Musikkorps til en slik innspilling, men ser at både dirigenter og musikanter bruker innspillingene til å finne egnet musikk til korpsene.

Nesten fire timer med repertoar
– Mange lytter til musikken på Spotify, Itunes og andre strømmekanaler. Vi ser at stadig flere hører hele stykkets lengde, sier Thomas Wettergreen i Norsk Noteservice. Han sitter i kontrollrommet sammen med produsent Åsgeir Grong. Med ujevne mellomrom går det beskjeder fra produksjonen til innspillingsrommet. «Vi må passe litt bedre på dynamikken her.»
– Det er et stramt program, vi skal gjennom 69 stykker, men vi tar de vanskeligste de første dagene. Totalt snakker vi om nærmere fire timer med musikk som gjøres tilgjengelig i løpet av denne uken, sier Wettergreen.


horngruppen
Horngruppen leverer!


Gjensyn for dirigenten
Dirigent for anledningen er Bjørn Breistein. Det er første gang noen sinne at han dirigerer Sjøforsvarets Musikkorps. Han medgir at det er en krevende uke.
– Det har blitt en del partiturlesing for å si det sånn, smiler Bjørn. Han spilte selv euphonium i korpset, men sa opp stillingen for fire år siden. Blant annet for å kunne satse på å livnære seg som dirigent.
– Hvordan er det å dirigere dette korpset?
– Det er veldig stas. De er utrolig dyktige, så vi bruker ikke mye tid på hvert stykke. Det er nok det som skiller denne jobben mest fra andre dirigentoppdrag. Det er ingen tid til terping. Så her må korpset være disiplinert og fokusert fra starten. Men det er de, sier han og smiler i skjegget.
Det har de heller ikke tid til. Ifølge produsent Åsgeir Grong ligger de likt med innspillingsskjema når halve dag to er ferdig.


Ã¥sgeir

tekst er hentet fra NMF´s hjemmeside. Reporter Håkon Mogstad.

Birgitte Damberg Trio

Damberg

Frisk, inderlig og original vokaljazz!

Birgitte Damberg Trio har eksistert siden 2001. De ga ut debutalbumet ”Now” i 2003. Nå er de klare med den meget etterlengtede oppfølgeren ”Time”!
Tekst og musikk er, med noen få unntak, skrevet av Birgitte Damberg. Det musikalske uttrykket følger i sporet fra ”Now”, og kan best beskrives som en blanding av moderne, melodisk jazz og singer/songwriter. De lyriske stemningene, men også det som skurrer eller gir motstand i musikken, er med på å gi tekstene både lys og skygge. Tekstene er personlige, og tar for seg ulike sider ved det å være menneske. Birgitte Damberg fikk kreft for 25 år siden. Hun ble frisk av kreften, men sliter med senskaden fatigue. Dette arter seg ved at energien i hverdagen er begrenset, og derfor må kreftene prioriteres nøye.
"Det at man nesten mister livet i ung alder gjør at man ser ting i et annet perspektiv. Jeg skulle gjerne vært uten den opplevelsen, men samtidig ser jeg at den har gitt meg innsikt som jeg har kunnet bruke i møte med andre mennesker. Og selv om jeg ikke er helt frisk i dag er jeg utrolig takknemlig for det livet gir. Det å skrive musikk er for meg en veldig integrert del av livet, der jeg filtrerer tanker og bearbeider opplevelser. Det har ikke vært mulig for meg å nedprioritere det å uttrykke meg gjennom musikk. Når jeg står på scenen vil jeg at det jeg synger om skal være sant og ærlig. Om folk tolker innholdet i tekstene på en annen måte enn meg, så er ikke det så farlig. Mitt håp er at tekstene kan ha relevans i andre menneskers liv, uansett erfaringsbakgrunn og livssituasjon.» Mye av skriveprosessen til Damberg foregår på turer i skogen. Det kan ta ganske lang tid fra en idé spirer til låta er ferdig. I den prosessen jobber ofte underbevisstheten på høygir; tekst og musikk finslipes helt til låta når riktig temperatur og form. Arrangement og sound bestemmes når trioen kommer sammen på øvelse. De tre musikerne kjenner hverandre godt, og derfor skjer mye av samspillet intuitivt. Målet er å skape musikalske opplevelser som setter spor hos publikum. Og det er først idet musikken fremføres på konsert at den kreative prosessen fullendes. Med sin suverene formidlingsevne og fantastiske sangstemme når Birgitte Damberg de innerste kroker i lytterens sinn. Trioen framfører låtene med varme og humor gjennom et tett og levende samspill.
Birgitte Damberg er fra Stathelle. Nå bor hun i Ski, og er samboer med Åsmund Reistad. Hun har sin musikkutdannelse fra Norges Musikkhøyskole, der hun studerte klassisk klarinett.
Hun jobbet som freelance-klarinettist i noen år, blant annet spilte hun i flere av de profesjonelle militærkorpsene i landet (Stabsmusikken i Oslo, Horten og Harstad). Men Damberg hadde også en jazzvokalist i magen. Og mens hun studerte klarinett på musikkhøyskolen fikk hun følge en del av undervisningen på jazzstudiet som vokalist. Hun hadde timer med bl.a. Sidsel Endresen og Torgrim Sollid. De siste 15 årene har hun i stadig større grad dreid fokuset over på vokalen og jazzmusikken. Hun har vært solist med diverse korps og storband. Hun har en liten undervisningsstilling på musikklinja ved Edvard Munch videregående skole. Men hennes egen Birgitte Damberg Trio har vært, og er, hovedsatsningen.
Åsmund Reistad er fra Bærum. Han har studert musikk ved universitet i Oslo og Østlandets musikkonservatorium. Han er bassist i Birgitte Damberg Trio, men i andre sammenhenger spiller han vel så mye gitar, mandola og andre gitarinstrumenter. Reistad er kjent fra en rekke prosjekter innen norsk folkemusikk. Han var med i det legendariske folkemusikkstorbandet Chateau Neuf Spelememannslag, som reiste rundt på turnéer og festivaler i Europa og USA. I 2005 ble han nominert til Spellemansprisen med folkemusikktrioen Fimbul. Han er Aasmund Nordstogas faste gitarist, og spiller i tillegg med kjente folkemusikknavn som Vegar Vårdal og Ingunn Bjørgo.
Per Einar Watle er, i likhet med Damberg, også fra Stathelle. Han studerte musikk ved Agder Musikkonservatorium (HiA) på 90-tallet og har jobbet som gitarist i Oslo siden 2000.
Når han ikke er gitarist i Birgitte Damberg Trio jobber han med bl.a. Christianssand Ensemble, Per Einar Watle Trio og Grupo Zanza. Han har med sin trio Per Einar Watle Trio fordypet og spesialisert seg i sigøynerjazz (string swing) som Django Reinhardt gjorde verdensberømt. Per Einar er en meget allsidig gitarist som spiller alt fra hard rock til argentinsk tango og folkemusikk og brasiliansk samba. Han har også komponert barnemusikk og teatermusikk. Siste stykket han komponerte til, “Vidas Extremas” til Beaivvas Samiske Nasjonalteatret, vant Heddaprisen 2016 i kategorien “Særlig kunstnerisk innsats”.